سيروس طاهباز

سيروس طاهباز

نصیر میرجانی

سيروس طاهباز دوم دی ماه سال 1318 در بندر انزلی زاده شد و 25 اسفند ماه 1377 در حالی چشم از جهان فروبست كه 70 اثر از خود به يادگار گذاشته بود. وی در طول زندگی‌اش چند بار جوايز مختلف ادبی را از آن خود كرد كه جايزۀ سيب طلايی دوسالانۀ براتيسلاوا برای كتاب «باز هم زندگی كنيم» يكی از اين جوايز است. طاهباز همچنين به گردآوری بيش از بيست هزار برگ از دست‌نوشته‌های نيما يوشيج پرداخت و در طول سی و پنج سال، با انتشار بيست و سه دفتر، توانست مجموعۀ‌ كامل شعرهای نيما و آثاری دربارۀ او را منتشر کند. وی در سال ۱۳۴۸ به پيشنهاد م. آزاد به كانون پرورش فکری كودكان و نوجوانان پيوست و در كنار فيروز شيروانلو، فريده فرجام و بعدها داريوش آشوری و نادر ابراهيمی به كار ويرايش، نگارش و ترجمه برای كودكان و بررسی‌های تاريخی ادبيات كودكان پرداخت. او در سال‌های ۱۳۴۹ تا ۱۳۵۷ مدیریت کانون را بر عهده داشت. ترجمۀ كتاب «پيروزی بر شب»، «كی از كی می‌ترسه»، «دعای مرغ آمين»، «حكايت مرد و دريا» از جمله آثار او برای كودكان و نوجوانان است و زنی تنها: دربارۀ زندگی و هنر فروغ. نخستين كنگرۀ جهانی ادبيات كودكان و نوجوانان در تهران با پيگيری و تلاش او آغاز به كار كرد. آنان كه سيروس طاهباز را می‌شناختند، نه تنها از وی به‌عنوان اديبی بزرگ، بلكه شخصيتی انسان‌دوست و مهربان ياد می‌كنند.

 

مصطفی رحماندوست: در دوره‌ای از همکارانش بودم و دوست دارم خاطره‌ای معنوی دربارۀ او نقل کنم. طاهباز فرد بسیار کم‌حرفی بود و عاشق نیما یوشیج. اواخر عمرش بارها به اتاق من می‌آمد، بدون اینکه کلمه‌ای حرف بزند و این نشان از افسردگی عمیق او داشت. به نظر می‌رسد احترامی را که لازم بود برای امثال او می‌داشتیم، نداشتیم و این خوب نیست.

ایشان جزو اولین کسانی بود که پیش از انقلاب دست به ترجمۀ ادبیات مقاوت فلسطین زد

Print
5779 Rate this article:
4/7

Leave a comment

Name:
Email:
Comment:
Add comment

ادبیات

معارف

علوم وابسته

دیگر علوم انسانی

ارتباط با ما


نشانی:تهران. خ آزادی. خ کارون. پ644. زنگ5
تلفن و تلگرام مسوول ثبت نام کارگاه ها: 110 1398 0920

Bayat.Dr@gmail.com :مدیر سایت

همکاری با ما


هر بزرگواری که تخصصی مرتبط با علوم انسانی شیعی داشته باشد (دانشجوی ارشد به بالا)، پس از مصاحبه‌ای کوتاه می‌تواند نوشته‌هایش را در این سایت منتشر کند و به شرط پرکاری صفحه‌ای شخصی در سایت داشته باشد.

هدف و روش ما


ما هر گونه تعصب و پیش داوری را مانع کار علمی می‌دانیم. نام‌ها و عناوین و نیز اقوال مشهور راه را بر نقد و مطالعۀ علمی ما نمی‌بندد.

ما بهترین راه دفاع از عقیده را کار دقیق و درست علمی می‌دانیم.

دربارۀ ما


گروهی دانشجویی هستیم که دربارۀ ادبیات و فرهنگ شیعی تحقیق می‌کنیم. دامنۀ تحقیق ما تمام علومی است که به نحوی می‌تواند به ادبیات و فرهنگ شیعی کمک کند؛ علومی مثل قرآن و حدیث، تاریخ، کلام، عرفان، فلسفه، هنر و ...

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به به سایت سلیس می باشد.

طراحی شده توسط DnnTeam.com